Ösztöndíj közoktatásban tanulóknak

A Romano Kher Budapesti Roma Művelődési Ház büszkén hívja fel a figyelmet különleges ösztöndíjprogramjára, mely a tehetséges roma diákokat célozza meg a budapesti közoktatási intézményekből. Ez a program anyagi támogatást kínál annak érdekében, hogy elősegítse a tanulmányi előmenetelüket, és hozzájáruljon személyes fejlődésükhöz.

A támogatást azoknak az elkötelezett tanulóknak szánjuk, akik jó tanulmányi eredményekkel rendelkeznek (legalább 3,50-es tanulmányi átlaggal), és Budapesten található általános iskolák felső tagozatain (7-8. osztály), vagy középfokú nevelési-oktatási intézmények nappali tagozatos képzéseiben tanulnak (7-13. osztály). Fontos megjegyezni, hogy a program nem áll rendelkezésre azok számára, akik duális képzésben vesznek részt.

Kik pályázhatnak?

  • Budapesten működő általános iskolák felső tagozatos (7-8. osztály) tanulói, valamint Budapesten működő középfokú nevelési-oktatási intézmények nappali tagozatos tanulói (7-13. osztály), kivéve azokat, akik duális képzésben vesznek részt.

Pályázati feltételek:

  • A pályázónak életvitelszerűen Budapesten kell laknia, állandó lakcímmel vagy tartózkodási hely igazolással.
  • Roma nemzetiséghez kell tartoznia.
  • A pályázat benyújtását megelőző tanévben elért tanulmányi átlaga legalább 3,50 legyen, magatartás és szorgalom osztályzat nélkül, továbbá nem szerepelhet elégtelen osztályzat a bizonyítványában.

Hogyan pályázhat?

  • A pályázathoz szükséges dokumentumokról és a benyújtás módjáról részletes információt jelenik meg minden évebn a Romano Kher honlapján.
romani
Skip to content