Nemzetközi Roma Nap - Nagy Festők Művei
Kiállítás
Helyszín: 1077 Budapest, Király utca 67
433868724_962144412579778_4744168087412373786_n
Program leírása:

Örömmel osztjuk meg veletek, hogy a Nemzetközi Roma Nap alkalmából egy igazán különleges kiállításra kerül sor a Romano Kher gyűjteményéből válogatott remekművekből.

Az alkotásokat, a több mint 2500 darabos gyűjteményünkből választottunk ki, Petrik Tímea, a kiállítás kurátora vezetésével, hogy méltóképpen ünnepeljük a roma kultúránkat és örökségünk gazdag sokszínűségét a nagy roma festők művein keresztül. Ez a kiállítás nem csak egy esemény, hanem egy utazás is a színek, formák és történetek világába, amely a roma közösségünk lenyűgöző tehetségét és sokoldalúságát hivatott bemutatni.

Büszkén mutatjuk be a következő mesterek alkotásait: Bada Márta, Balázs János, Balogh Balázs András, Ferkovics József, Kökény Róbert, Oláh Jolán, Oláh Mara, Péli Tamás, Szentandrássy István, Túró Zoltán és Váradi Gábor. Mindezen művészek egyedi hangjukkal hozzájárulnak a roma művészeti kánon gazdagításához, és most nektek is lehetőségetek nyílik közelebbről megismerni ezt a csodálatos művészeti univerzumot.

Lépjetek be velünk egy olyan világba, ahol minden egyes festmény a roma kultúránk mélységeibe kalauzol. Éljétek át a művészet által közvetített történeteket, érzelmeket és gondolatokat, amelyek átívelnek időn és téren, összekötve múltat és jelent, hagyományt és innovációt.

A kiállítás hétfőtől péntekig, reggel 9-től délután 5-ig várja a látogatókat.

Ne hagyjátok ki ezt az egyedülálló lehetőséget, hogy személyesen is részesei lehessetek a roma kultúra gazdagságának és a művészet erejének.

Várjuk szeretettel azokat, akik készek megnyitni szívüket és elméjüket ezeknek a lenyűgöző alkotásoknak. Vegyetek részt ebben az izgalmas művészeti kalandban, és merüljetek el a roma kultúra világában.
Képgaléria az eseményről:
hu_HU
Megszakítás